Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Tips και προϊόντα για όμορφο τρίχωμα


Το μαλλί αυτής της φυλής είναι το πιο δυνατό χαρακτηριστικό,όσο αφορά την εμφάνισή της. Χρειάζεται περιποίηση ,πολύ αν θέλουμε να το διατηρήσουμε μακρύ ,λιγότερη αν το έχουμε σε μέτριο μήκος. Όπως και να έχει όλοι θέλουμε το σκυλάκι μας να δείχνει όμορφο και υγιές ,με λαμπερό τρίχωμα.




Σίγουρα η κληρονομικότητα παίζει το σημαντικότερο ρόλο στη ποιότητα της τρίχας του yorkie σας ,γι'αυτό είναι βασικό να βλέπεται τους πρόγονους τους και να απευθύνεστε σε εκτροφέα για την απόκτησή του. Ο επόμενος παράγοντας είναι η διατροφή,μια ισορροπημένη ποιοτική διατροφή από φρέσκα προϊόντα είναι σίγουρα το καλύτερο ,είτε barf είτε μαγειρευτό, αλλά αν δεν έχετε χρόνο ή τις γνώσεις για κάτι τέτοιο τότε επιλέξτε, με πολύ προσοχή στα συστατικά ,μια επώνυμη ξηρά τροφή κατά προτίμηση βιολογική . Και φυσικά μεγάλο ρόλο παίζουν τα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιούμε .Αξίζει να δώσουμε κάποια χρήματα παραπάνω , κρατάνε για πολύ καιρό μιας και πρόκειται να τα χρησιμοποιήσουμε σε τόσο μικρά σκυλάκια.Επίσης και οι χτένες πρέπει να είναι καλές ώστε να μη σπάει η τρίχα...οι πλαστικές καλό είναι να αποφεύγονται και να χρησιμοποιείται μεταλλικές .

Μπορείτε να βάζεται μια κουταλιά λάδι σολομού στη τροφή του δυο φορές τη βδομάδα ,σε λίγο καιρό θα δείτε μεγάλη διαφορά στο τρίχωμα.Αν δε βρίσκεται μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ηλιέλαιο ,αλλά σίγουρα το λάδι ψαριού είναι το καλύτερο καθώς είναι πλούσιο σε Ω3 λιπαρά,γνωστά και για την αντικαρκινική τους δράση. Λάδι σολομού θα βρείτε στα φαρμακεία ,στο μέρος με τα συμπληρώματα διατροφής, σε μορφή κάψουλας ,στα pet shops έχει και σε υγρή μορφή.

Σε περίπτωση έντονης λιπαρότητας, στύψτε ένα λεμόνι ,και αναμίξετε το χυμό του με ίση ποσότητα νερού . Αφού λούσετε με σαμπουάν το σκύλο ρίξτε το μείγμα στα μαλλιά του ,κάντε μασάζ και έπειτα βάλτε τη κρέμα μαλλιών. Το λεμόνι θα απορροφήσει τη πολύ λιπαρότητα που κάνουν τα μαλλιά του yorkie σας να μοιάζουν λαδωμένα ακόμη και λίγες μέρες μετά το μπάνιο.Αυτό να μην επαναλαμβάνεται συχνότερα από μια φορά το μήνα γιατί καταστρέφεται το φυσικό έλαιο που έχουν στο δέρμα τους με αποτέλεσμα ξηροδερμία ,πιτυρίδα και φαγούρα .Επίσης μπορείτε ενδιάμεσα στα μπάνια να βάζετε παιδική πούδρα στο τρίχωμα για να απορροφάει τη λιπαρότητα και να δίνει ματ αποτέλεσμα στο τρίχωμα.
Λιπαρότητα δημιουργείτε και αν τα λούζουμε με δικό μας σαμπουάν ή και κρέμες μαλλιών .Μπορεί τα μαλλιά τους να μακραίνουν σαν τα ανθρώπινα αλλά έχουν διαφορετικό Ph . Μερικά top προιόντα που σας συστήνω και αξίζει να ψάξετε να βρείτε είναι απο τις εταιρίες 1all systems ,pure paws και chris christensen ,τα οποία έχουν επαγγελματικό αποτέλεσμα . Επίσης πολύ καλά είναι τα pet head, bio groom , tropiclean και iv san bernard που θα τα βρείτε εύκολα στα petshops .
Για να μη σπάει η τρίχα πρέπει να μη χτενίζεται στεγνά τα μαλλιά αλλά να τα ψεκάζετε με ένα σπρέι χτενίσματος που δε θέλει ξέβγαλμα . Κυκλοφορούν στο εμπόριο από τις εταιρίες που ανέφερα αλλά και μια καλή λύση είναι, σε ένα μπουκαλάκι με ψεκαστήρα να βάλετε απιονισμένο νερό και μια μικρή ποσότητα από το κοντίσιονερ του σκύλου σας, και να το ψεκάζεται με αυτό κάθε φορά που είναι να το χτενίσετε. Τα μουστάκια μπορείτε να τα μαζεύεται την ώρα του φαγητού ώστε να μη λαδώνονται από το φαί .
Bέβαια για να διατηρηθεί το μαλλί σαν αυτά των shows θέλουν τύλιγμα όλα τα μαλλιά κατα μήκος του σώματος ,αλλά είναι μια χρονοβόρα διαδικασία η οποία, κατά τη γνώμη μου ,δεν αξίζει το κόπο αν δε πρόκειται να κατεβάσετε το yorkie σας σε έκθεση.
Δείτε το παρακάτω βίντεο για να καταλάβετε πως γίνεται.


Επαγγελματικές χτένες θα βρείτε από τις εταιρίες chris christensen αλλά και les pooch που είναι κορυφαίες.
Μιας και είναι καλοκαίρι να τονίσουμε ότι πάντα μετά το μπάνιο στη θάλασσα το yorkie μας χρειάζεται ξέπλυμα ,με σκέτο νερό αν αυτό γίνεται σε καθημερινή βάση ή με σαμπουάν αν πρόκειται για πιο σπάνιες περιπτώσεις. Καλό είναι τη κρέμα μαλλιών να μην την απλώνεται στις ρίζες αλλά μόνο στις άκρες ,και στο τελευταίο ξέβγαλμα στο τέλος να ρίχνεται κρύο νερό αν το σκυλάκι σας το αντέχει. Το πιστολάκι κατά το στέγνωμα να είναι σε μέτρια θερμοκρασία και καλό είναι γενικότερα να αποφεύγεται τον ζεστό ή και τον κρύο αέρα τις ημέρες που φυσάει πολύ.

Κατερίνα :)








10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Hi!!!!....ολο ωραια πραγματα και συμβουλες!!! Εμεις χρησημοποιουμε τωρα τα 1all system και ειδαμε διαφορα στο τριχωμα μας!!! και επισης εκτος τα σαμπουαν και τα μαλακτικα υπαρχουν και πολυ καλες λοσιον!!! Συνεχισε.....ολο και πιο ενδιαφερον γινετε το Blog σου!!!!

sonia (sissy - Jerry)

Ανώνυμος είπε...

hi ευχαριστούμε για της ωραίες συμβουλές. μήπως μπορείς να μου πεις που βρίσκουμε τα σαμπουάν αυτά σε πια pet shop γιατί ψάχνω παντού και δεν τα βρίσκω?

cat_erina είπε...

Εγω ζω στην Κυπρο ,και εχω πολλες επιλογες απο πετ σοπ . Τα προιοντα της bio groom και iv san bernard τα εχει σχεδον σε ολα ,ειναι πολυ ευκολο να τα βρεις . Παρ'ολα αυτα προτιμω να κανω αγορες απο το ιντερνετ για να περνω το καλυτερο . Εσυ που μενεις ; Ειναι ενας εκτροφεας στην Ελλαδα που μπορει να σου στειλει τα 1all system ,αν το θελεις :)

Ανώνυμος είπε...

τελικά τα παρήγγειλα από το ιντερνέτ ευχαριστώ. να σε ρωτήσω λες ότι δεν κάνει να χτενίζουμε τα μαλλιά ξερά δηλαδή κάθε μέρα που την χτενίζω θέλει να την ψεκάζω με το νερό και λήγω condsioner? εγώ της πήρα botanical conditioner έτσι λέγετε κάνει να βάλω από αυτό η θέλει και ξέβγαλμα μετά? απλά το ρωτάω γιατί αυτό το βάζεις και μετά το ξεπλενεις

cat_erina είπε...

Ναι , νερό απιονισμένο και μια μικρή ποσότητα από το κοντισιονερ μέσα σε ένα μπουκαλάκι σπρέι. Θα ξεμπερδεύεται το μαλλί πιο εύκολα και δε θα σπάνε οι τρίχες του.

Ανώνυμος είπε...

Καλή χρόνια
Εχω τα προϊόντα PURE PAWS
ΚΑΙ θέλω να μου πεις αν ξέρεις. Για το τιλιγμα. Με το ιδικο λάδι Πόσο Conditioner. Να πρόσθετων ?
Και κάτι ακόμη. Πόσο σιχνα κατα την γνώμησου ειναι καλό να λουζουμε τα γιορκσαιρ ?
Ευχαριστω. Αγγελος

Ανώνυμος είπε...

I am genuinely glad to read this weblog posts
which includes plenty of helpful information, thanks for providing these statistics.



My site ... garden center

Ανώνυμος είπε...

εμενα η σισσυ μου ειναι το πρωτο μου γιορκι.... και νομιζω οτι με το τριχωμα τησ τα εχω θαλασωσει λιγακι και τωρα τα πληρωνω........ για να ξεκινησω απο την αρχη την ιστορια τησ..... ειχα παρει ενα γιορκι απο εναν που τα εφερνε απο βουλγαρια μονο που δεν καθαριζε τα κλουβια με τα οποια τα μετεφερε κι ετσι και το δικο μου το σκυλακι αλλα και το λαμπραντορ που πηρε μια κολητη μου αρρωστησαν απο τυφρο τησ κολητησ μου αντεξε και τωρα ειναι ενα υγιεστατο παχουλο λαμπραντορ... η δικια μου ομωσ δε αντεξε ..... την ειχαμε 2 εβδομαδεσ μεσα σε κλουβι με τον ορο και πολλεσ φορεσ η κτηνιατροσ μασ ζητουσε να την κρατησει στο κτηνιατρειο.. διοτι ηξερε οτι δεν αντεχε και δεν ηθελε να δεθω παραπανω μαζι τησ... εγω ομωσ δεν υπηρχε περιπτωση να την αφηνα.... και... πεθανε στην αγγαλια μου ενα βραδυ....... ενοειτε οτι ειχα ριξει το περισσοτερο κλαμα στην ζωη μου .... και επειδη εδω στην κοζανη ειμαστε λιγο τρελοι!!! οπωσ λεμε εμεισ σουρδοι1! με αρπαξε ο μπαμπασ μου ξαφνικα και πηγεμε και ηρθαμε μεσα σε μια μερα αθηνα απο κοζανη..με λιγα λογια...1.200 χιλιομετρα μεσα σε μια μερα!! για να παρουμε την τωρινη σισσυ....... ενα σκυλακι αγγελοσ για μενα..... η σισσυ μου εχει πολυ καλα χαρακτηριστικα και σωματοσ και γουνασ αν εξαιρεσουμε οτι το τριχωμα τησ ειναι λιγο ξηρο... απο τουσ 7 μηνεσ το τριχωμα τησ σερνεται στο πατωμα .... και οταν πηγαμε στο εξωχικο μασ κολησαν επανω τησ πααααααρα πολλεσ κολιτσιδεσ και γεμισε κοπουσ..πολλεσ τζιβεσ σε ολο τησ το σωμα.... τισ κολητσιδεσ με πολυ κοπο καταφεραμε και τισ απομακρυαμε αλλα δεν εγινε το ιδιο με τισ τζιβεσ... ισαισα με το περασμα του χρονου η τζιβεσ εγιναν πιο σκληρεσ και μου ειναι πααρα πολυ δυσκολο να την χτενισω και να τουσ απομακρινω με μονο μια απλη βουρτα σκυλου και απλα σαμουαν για σκυλουσ..... οποτε χρειαζομαι επαγγελματικα προιοντα... που μπορω να βρω μεσα απο το ιντερνετ σε καλεσ τιμεσ?? τι ακριβωσ πρεπει να ψαξω??? και θα μπορουσατε να μου στειλετε μερικεσ οικονεσ για ιδεεσ κουρεματοσ για γιορκι διοτι δεν θα την αφησω και αυτο το καλοκαιρι να γρμισει κολιτσιδεσ αλλα και να κανει την σκουπα μεσα στο σπιτι... θα την κουρεψω αλλα οχι γουλι...θελω να τισ κανω ενα μεσαιο κουρεμα...... ευχαριστω!!

setra48 είπε...

.Εδω και λιγες μερες και βγαζοντας το λαστιχακι,παρατηρησα οτι λειπουν αρκετες τριχουλες απο το κεφαλαι της Ζιζελ.Εχει κανεις σας δει κατι παρομοιο?Ο γιατρος και η κοπελα που την καλλωπιζει μου λενε οτι ειναι απο τα λαστιχακια και οτι θα ξαναβγουν...Ευχαριστω.

Unknown είπε...

Καλησπέρα κούρεψα το σκυλάκι μου είναι γιορκσαιρ πρώτη φορά η αληθεια ειναι ότι δεν ήθελα να την κουρεψω αλλα επειδη είχε κάνει τζιβες δεν γινόταν διαφορετικά είναι 10 μηνών και την κούρεψαν πολύ κοντό έχει γίνει άλλο σκυλί και ήθελα να ρωτήσω σε πόσο διάστημα ξανα θα μακρυνει το μαλλακι της και αν υπάρχει κάτι για πιο γρήγορα?