Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Είναι το yorkshire terrier η σωστή επιλογή για εσάς ;

Τα τελευταία χρόνια η φυλή έχει γίνει ευρέως γνωστή και στη χώρα μας, καθώς πρόκειται για ένα πανέμορφο μικρό σκυλάκι με αξιοπρόσεχτη προσωπικότητα .Είναι παιχνιδιάρικα ,πονηρά και πολύ επίμονα που σε συνδυασμό με το μικρό τους μέγεθος και την εντυπωσιακή εμφάνιση τα κάνει αξιολάτρευτα στους περισσότερους.Πριν όμως πάρετε την απόφαση να φέρεται στη ζωή σας ένα τέτοιο πλασματάκι πρέπει να ξέρετε κάποια βασικά πράγματα γι'αυτά .


Τα yorkies είναι γνωστά για τα πανέμορφα μακρυά μαλλιά τους τα οποία δε σταματάνε ποτέ να μεγαλώνουν. Αν επιθυμείτε να τα διατηρείτε μακρυά τότε πρέπει να ξέρετε πως θα περάσετε πολλές ώρες χτενίζοντας τον ,μελετώντας τρόπους διατήρησης των μαλλιών του σε καλή κατάσταση αλλά και δοκιμάζοντας διάφορα προϊόντα τα οποία πολλές φορές κοστίζουν αρκετά. Μπορείτε βέβαια να το κουρέψετε αλλά αυτό δε σημαίνει πως δε θα χρειάζεται περιποίηση,απλά θα είναι μέσα σε πιο φυσιολογικά πλαίσια.

Τα yorkshire terrier πρόκειται για τη πιο μικρόσωμη φυλή των terrier και όσο μπόι τους λείπει τόση ενέργεια έχουν. Πρόκειται για ένα ζωηρό σκύλο που αν δεν τον εκτονώνεται αρκετά θα βρίσκει τρόπους να εκτονωθεί μόνος του μέσα στο σπίτι με ότι αυτό συνεπάγεται ! Δε πρέπει να ξεχνάμε το παρελθόν του και ότι αρχικά είχαν δημιουργηθεί ώστε να κυνηγούν μικρά τρωκτικά. Οπότε το ένστικτο του κυνηγού το έχουν μέσα τους . Ασχοληθείτε μαζί του όπως ακριβώς θα κάνατε για ένα πιο μεγαλόσωμο σκύλο.Τα σκυλάκια αυτά δεν έχουν αίσθηση του μεγέθους τους και είναι πολύ θαρραλέα ,γι'αυτό στη βόλτα πάντα με λουρί γιατί αν κάτι τους τραβήξει τη προσοχή θα δυσκολευτείτε να το αποτρέψετε από το να πλησιάσει με αποτέλεσμα πολλά ατυχήματα .Συνηθίζουν να προειδοποιούν με γάβγισμα για ότι ακούσουν .Αυτό από τη μια είναι καλό αλλά από την άλλη ίσως σας δημιουργήσει προβλήματα με τους υπόλοιπους ενοίκους αν ζείτε σε πολυκατοικία . Από μικρά χρειάζονται εκπαίδευση ώστε να σταματούν να γαβγίζουν όταν τους λέτε.

Γενικά το θέμα της εκπαίδευσης είναι βασικό μέρος της ζωής με ένα yorkie που πολλοί παραμελούν λόγω του μικρού μεγέθους με αποτέλεσμα να βλέπουμε πολλά ανισόρροπα μικρόσωμα σκυλάκια. Πολλοί έχουν "χαλάσει"  το σκύλο τους κακομαθαίνοντας τον , υποχωρώντας στα πείσματα του και μη χαλώντας του χατήρι για χάριν της γλυκιάς αυτής φατσούλας. Η αλήθεια όμως είναι ότι πρέπει να του μάθετε τρόπους και να είστε υπομονετικοί με αυτό...γιατί αν το yorkie βρει το κουμπί με το οποίο σας τουμπάρει να είστε σίγουροι ότι θα το χρησιμοποιήσει ασύστολα ! Μπορείτε εύκολα να εκπαιδεύσετε ένα γιορκσάιρ χρησιμοποιώντας την αγαπημένη του λιχουδιά και το αγαπημένο του παιχνίδι ,είναι πολύ έξυπνα ,ακονίστε το μυαλό τους,αξίζει το κόπο.

Ένα θέμα που απασχολεί πολλούς είναι η σχέση αυτού του σκύλου με τα μικρά παιδιά. Η αλήθεια είναι πως το yorkshire terrier δεν θα ανεχτεί για πολύ τα πειράγματα των παιδιών . Πρέπει να ξέρει το παιδί πως αυτό που έχει απέναντί του είναι σκυλάκι που νιώθει,πονάει και νευριάζει αν το ενοχλούν,δεν είναι κουκλάκι λούτρινο. Γι' αυτό είναι πιο εύκολη η συμβίωσή τους με μεγαλύτερα και πιο ώριμα παιδιά. Ωστόσο όπως και να έχει ποτέ δεν αφήνουμε χωρίς επιτήρηση μικρά παιδιά μαζί με σκύλο ,ποτέ δε ξέρουμε πως μπορεί να φερθεί ο ένας στον άλλο,με ότι αποτελέσματα φέρει αυτό.
Όλα όσα σας απασχολούν γι'αυτη τη φυλή μπορείτε να τα συζητήσετε με εκτροφείς και λάτρεις των yorkies για να λύσουν όλες σας τις απορίες και τις όποιες επιφυλάξεις έχετε.Περιμένω σχόλια για να συζητησουμε !


Πάντα να απευθύνεστε σε εκτροφέα για την απόκτηση της αγαπημένης σας φυλής,
ποτέ σε pet shop.
Κατερίνα




22 σχόλια:

ira είπε...

vasika diskoleyomai ligo sto na kanei anagki toy se ena meros(px pana tou)kai otan ton malono m gaygizei

ira είπε...

vasika diskoleyomai ligo sto na kanei anagki toy se ena meros(px pana tou)kai otan ton malono m gaygizei

Βασιλική. είπε...

Γεια σου κατερινα μου, μόλις εγινα μελος στο blog σου και ειναι πολυ ενδιαφερον και επειδη βλεπω οτι ξερεισ πολλα θα ηθελα την βοη8εια σου προσφατα πηρα ενα σκυλακι και θα ηθελα να σου στειλω μια φωτο του να μου πεισ αν ειναι ή οχι γιορκσαιτ.

Ανώνυμος είπε...

geia sas.diavasa to sait kai h8ela na me vohuisete. 8elw polu na parw ena Yorkshire Terrier apla 8elw na ma8w gia auto kati pragmata. arxika gaugizei polu dld mporei na zhsei se polukatoikia.? mporei na minei 6 wres mono tou?
madaei polu.?
kanei parea me alla skulia,gt exw ena lukoskilo kai den 8a h8ela na tsakonontai.
euxaristw polu...

Ανώνυμος είπε...

Γειά σας!Ενδιαφέρομαι να αποκτήσω ένα Yorkshire Terrier και θα ηθελα να μου απαντήσετε σε κάποιες ερωτήσεις.Είναι αλήθεια ότι γαυγίζουν πολύ και είναι νευρικά?Μπορούν να μείνουν στο σπίτι μόνα τους για 7-8 ώρες?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας!Θελω να αγοράσω ενα γιορκσαιρ και θα ήθελα να μου λύσετε κάποιες απορίες που εχω πριν κάνω αυτο το μεγάλο βήμα:
Ειναι ,βάση με αυτά που εχω ακούσει, νευρικά;
Ειναι ανεξάρτητα;Δηλαδή μπορω να αφήσω ενα γιορκι μονο του στο σπίτι για περίπου εφτά ώρες;Αν το κάνω τι επιπτώσεις θα υπάρξουν;
Σας ΠΑΡΑΚΑΛΩ ,αν μπορείτε,ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ Η ΡΑΤΣΑ ΑΥΤΗ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ και ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΕΝΑ.Σας ευχαριστω πολυ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Έχω γιορκσαιρ....αυτά που ακούτε δεν ειναι αληθεια !
Αξίζει να πάρετε ενα σκυλί αυτής της απίστευτα φανταστικής ράτσας ,απο ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ ΠΑΝΤΑ ,και θα δείτε πως δεν θα μπορείτε να πάρετε άλλη ράτσα σκύλου μετά γιατι θα έχετε 'ερωτευτεί' με αυτήν!!!!!!!!!!!!!!!!

cat_erina είπε...

Φυσικά και μπορεί να μείνει μόνο του για 8-9 ώρες. Δε σημαίνει οτι θα σταματήσουμε τη δουλειά μας γιατί έχουμε σκύλο.Φυσικά στην αρχή ίσως κλαίει αλλά με τη κατάλληλη εκπαίδευση και υπομονή από μέρους μας,θα συνηθίσει πολυ γρήγορα ,όπως θα έκανε και οποιοδήποτε άλλο σκυλάκι.

Ανώνυμος είπε...

τα γιορκι ειναι μωρα που θελουν συνεχεια αγκαλια .μονα τους παθαινουν καταθλιψη.θελουν πολυ παιχνιδι,και βολτιτσες....κανενα ζωο που αγαπαμε δεν το αφηνουμε μονο πανω απο 2 ωρες αγαπητη....

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας!!!Καλο Καλοκαίρι!
Θα ηθελα να μου λύσετε κάποιες απορίες-αμφιβολίες που εχω.
1.Γαυγιζουν πολυ;
2.Πηγαινω ακομα σχολειο(φεύγω στις 7:30 το πρωι
Και γυρνάω 15:00 το μεσημέρι) και θα μένει μονο του τις περισσότερες μέρες.Θα κανει ζημιές στο σπίτι;
3.Ειναι νευρικά;
Σας ευχαριστω πολυ και θα ηταν ιδιαίτερη η χαρά μου αν μπορείτε να μου απαντήσετε σύντομα γιατι σκεφτόμαστε να αγοραςουμε ενα γιορκι σε εναν μήνα!!!!!Σας ευχαριστω πολυ!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ειναι πολυ έξυπνα και χαριτωμένα!!!!!!

Xristina είπε...

Kalispera !
Molis apektisa ena yorkshire kai einai i prwti fora pou exw ena toso mikro skulaki !
Eixa pio palia pitbull !
Tin latreuw einai mikroula 2,5 minon kai tha ithela na mou peite ti trofi akribos prepei na tis dwsw. ti marka? Gala kanei na pinei ?
euxaristw polu !

Unknown είπε...

geia sas psaxnw apegnosmena ena yorkshire terrier gia iothesia stin thessaloniki an mporeite na me boithisete parakalw kaleste sto 6980617739

Unknown είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΓΙΟΡΚΣΑΙΡ ΤΕΡΙΕ ΜΙΝΙ ΑΡΣΕΝΙΚΟ 'Η ΘΥΛΗΚΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΑΠΟ ΕΚΤΡΟΦΕΑ .ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Unknown είπε...

Εγω θελω γιορκσαι αλλα ειμαι σε περιπου μικρη ηλικεια 12-13 χρονον και δεν ξερω αν ειναι η καταληλη ηλικεια για αυτο(δηλαδη να παρω γιορκσαιρ τεριε)και δεν ξερω πωσ θα το μαθω αμα παρω να κανει την αναγκη τοη στην πανα του η το σημειο του?και ξερεισ τη μπορω να κανω κατι με την μυρ δεια γιατι η μαμα μου εχει ενα problem με αυτο.και να ξερεισ ζητω σκυλο εδω και 3,5 χρονια.

Ανώνυμος είπε...

Να ρωτήσω κάνει το συγκεκριμένο σκυλί για 10 χρόνον παιδί γιατί το θέλω για την κόρη μου εξυγισετα μου ολα

Ανώνυμος είπε...

Προσφατα αγορασα και εγω ενα γιορκσαιτ .Η αλιθια ειναι οτι γαβγιζουν αρκετα οατν βλεπουν ξενους . Για παραδιγμα ο δικος μου σκυλος οταν βλεπει καπιον απο το παραθυρο γαβγιζει ασταματιτα.Αλλα μιν σε απασχολουν αυτα τα προβλιματα με λιγοι εκπεδευση και βολτες για να σινιθισει το περιβαλον θα ειναι μια χαρα .Επισεις μην ανισιχεις αν το αφισεις μονο του δεν θα παθει τιποτα αλλα προσεχε μην αφισεις τιποτα επικινδινο στο πατομα γιατι ειπαρχει κινδινος να το φαει και να πνιγει.Ιδικα στη μικρη ηλικια που βγαζουν δοντακια πρεπει να προσεχεις.ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΛΙΠΟΝ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΓΙΟΡΚΣΑΙΤ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΗΝΕΤΕ .ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΕΔΕΥΣΗ!

Ανώνυμος είπε...

Εγω ειμαι 10 χρωνων και εχω αποχτησα γιορκσαιτ .μιν ανισειχεις με λιγη υπομονη θα τα καταφερεις .

Ανώνυμος είπε...

Τελειο σκυλακι .Δεν μαδαει καθολου .πανεξιπνο .ειναι τρελα !!!!!

sara είπε...

Ψάχνω και εγώ εκτροφέα Yorkshire κοντά στην θεσσάλονικη, μπορείτε να μου προτείνετε:
Πιστεύω ότι η υπομονή με την εκπαίδευση του ξεπληρώνεται με την ατέλειωτη αγάπη που προσφέρουν:)

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας θα ηθελα και εγω ενα yorkshire και θα ηθελα να μου πειτε αν υπαρχουν οντως μεγεθη γιατι πολλα εχω διαβασει..Μια γνωστη μου παντως μου ειπε οτι εχει δει "teacup" και οτι ηταν πολυ πιο μικρο απο το δικο της..Και ρωταω υπαρχουν μεγεθη ή καποιοι τα κανουν μικρα για το κοινο με αποτελεσμα μικρο προσδοκιμο ζωης και αρρωστιες? Σας ευχαριστω περιμεμω να μου στειλετε αν γνωριζετε!

Unknown είπε...

,,,Γεια σας θα ήθελα να αγοράσω και εγώ ένα Γιογκ Αρσενικό που θα μπορούσε να απευθυνθώ;Ειμαι Κρήτη